Известие

Collapse
No announcement yet.

вибрации на скоростния лост при висока скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вибрации на скоростния лост при висока скорост

Здравеите,моля помогнете със съвети ако можете.преди време излязох от пътя и влязох в канафка и разбих предницата в дясно сменях шарнир и чашка на пружината,както и лагера на макферсона после ми направиха и реглаж и всичко уж е наред но при скорост над 100км/ч скоростният лост започва да вибрира и да издава много неприятен шум,понякога затихва едва след 140км/ч,но не винаги.Ако някои може да помогне-Благодаря ви.
    Alfa Romeo 164 2.0 TS 92 год.

Re: вибрации на скоростния лост при висока скорост

Първоначално публикувано от simone
    Здравеите,моля помогнете със съвети ако можете.преди време излязох от пътя и влязох в канафка и разбих предницата в дясно сменях шарнир и чашка на пружината,както и лагера на макферсона после ми направиха и реглаж и всичко уж е наред но при скорост над 100км/ч скоростният лост започва да вибрира и да издава много неприятен шум,понякога затихва едва след 140км/ч,но не винаги.Ако някои може да помогне-Благодаря ви.
    да не би като си се врязъл в канавката да си разместил положението на скоростите .. другия варянт е да си разбил някое зъбно колело или в момента на движение да има триене ..
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Comment

Aми незнам какво точно е станало но вибрира при тая висока скорост и на 4та и на 5та предавка,но на същите предавки при по ниска скорост до 100км/ч няма вибрации,някои ми каза че можело да се получава от кормилна щанга но в сервиза в който ми преглеждаха колата не откриха нищо такова имаше само шарнир и лагер на макферсона+чашката на дясната пружина отпред,защото приземих първо на дясно колело.ще обикалям още по сервизи та дано някои да успее да открие причината защото е мн дразнещо а и возията на колата не е същата,някък по несигурна я чувствам при високи скорости.Благодаря за мнението.

Comment

Първоначално публикувано от simone
        Aми незнам какво точно е станало но вибрира при тая висока скорост и на 4та и на 5та предавка,но на същите предавки при по ниска скорост до 100км/ч няма вибрации,някои ми каза че можело да се получава от кормилна щанга но в сервиза в който ми преглеждаха колата не откриха нищо такова имаше само шарнир и лагер на макферсона+чашката на дясната пружина отпред,защото приземих първо на дясно колело.ще обикалям още по сервизи та дано някои да успее да открие причината защото е мн дразнещо а и возията на колата не е същата,някък по несигурна я чувствам при високи скорости.Благодаря за мнението.

тфа да не е некой синхронизатор да е отишъл .. или ако вие сигурно е лагер а ти сигурен ли си че е от скоростната кутия ? поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

ами не сам сигурен че е скоростната кутия по скоро е нещо друго,но скоростният лост вибрира при висока скорост,нямам представа какво може да е,но нищо не вие.

Comment

Провери си за всеки случай дали са ти балансирани гумите. Моята се тресеше от небалансирана гума. Провери също ,когато тресе обери празният ход на педала на съединителя и виж дали се усещат вибрации по педала. Успех
            Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
            Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
            Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Не е от гумите и аз така мислех и ги балансирах 2 пъти и всичко е наред с тях,ще пробвам утре това със съединителя,но по принцип когато освободя от скорост спират вибрациите.ще я кача пак на стенд да видим какво ще излезе.Благодаря

Comment

Има една гумена втулка на опорната щанга на ск. лост.Провери да не се е скъсала.Някой гледам,че имат допълнителни тежести на лостовия механизъм на кутията която била точно да обира вибрацийте.Провери тампоните на двигателя.Мислех си и за крива полуоска,но щом викаш че вибрацийте изчеват щом изключиш от скорост не е полуоска.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Леко изкривена полуостка.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                  X